Služby

Metoda Gonstead

Metoda Gonstead představuje nejvyšší standard spinálního napravování a zůstává lídrem v oblasti alternativních technik. Použité metody jsou specifické, přesné a díky tomu zaměřené především na problémové oblasti.  Uvolněním kloubů a páteře léčí bolestivé stavy a zlepšuje činnost vnitřních orgánů. Spočívá v tom, že správné vyrovnání tělesné muskuloskeletální struktury, zejména tedy páteře, umožní tělu léčit sama sebe bez operace nebo léků. Tato forma manipulace se používá k obnovení pohyblivosti kloubů, které jsou omezeny poškozením tkáně způsobeným traumatizujícími událostmi, jako je například pád, opakující se pohyby či dlouhodobé nesprávné sezení. Často je potřebné proceduru rozdělit a po určitém čase je vhodné ji opakovat. Je vhodné následně provést regenerační masáž k uvolnění svalů.

Masáž šíje a hlavy

Částečná klasická masáž, která může pomoci od blokace krční páteře, její ztuhlosti a odstranění bolesti hlavy. Nemusí vždy přinést daný výsledek, protože v častých případech je spouštěcím bodem problémů s krční páteří a bolestmi hlavy zcela jiné místo na těle. Vhodná délka masáže je cca 0,5 hodiny až 1 hodina.

Masáž zad a šíje

Jedná se také o částečnou klasickou masáž s obdobnými parametry a i zde platí, že ne vždy nám může dostatečně pomoci od blokací a příčin, jestliže je základní problém například ve špatném postavení kyčelního kloubu. Doporučená délka masáže je 1 až 1,5 hodiny.

Regenerační ( klasická ) masáž celková

Hlavním účelem klasické masáže je prokrvit svaly a tím je rychleji zregenerovat. Klasická masáž nemá za úkol svaly nabuzovat. Vhodná délka celkové masáže je cca 1,5 hodiny.

Relaxační masáž

Relaxační masáž je forma uvolnění, prokrvení a stimulace nervového systému. Působí dobře na lymfatický systém a centrální nervový systém. Jsou použity pouze stimulující prvky, bez hlubšího zásahu do svalových tkání. Masáž může trvat i 2 až 2,5 hodiny.

Thajská masáž

Klasická masáž se zaměřuje pouze na svaly a měkké tkáně, naproti tomu thajská masáž se zaměřuje na tělo jako celek. Během tradiční thajské masáže dochází k uvolnění a hluboké relaxaci těla i mysli, přičemž největší důraz se klade na klouby a svaly nohou, chodidel a zad, tedy části, které při současném životním stylu trpí nejvíce.

Tejpování

svaly – stimulace / tlumení svalového napětí, redukce svalové únavy, prevence křečí, zpevnění oslabených svalů a uvolnění zkráceného svalstva
lymfatický a oběhový systém – urychlení regenerace, rychlejší vstřebávání hematomů, zlepšení toku lymfy
bolest – snížení vnímání bolesti díky podpoře, kterou tejpy poskytují svalům a kloubům
klouby – opora a prevence zranění, v některých případech náhrada ortézy
jizvy – urychlení hojení

Baňkování

Baňkování neboli vakuoterapie je metoda alternativní medicíny, při níž se malá oblast pokožky podrobí pomocí baněk podtlaku. Baňka je obvykle ponechána na místě pět až patnáct minut.
Baňkování pomáhá jako protibolestivá léčba při revmatismu, bolestech kloubů, zad, hlavy, ale i při astmatu, cévních i orgánových chorobách. Baňkování patří mezi prastaré metody, které se snažily léčit choroby vypouštěním „špatných“ tělesných šťáv (detoxikací). Tato metoda je známa z Mezopotámie, Egypta, Indie i Jižní Ameriky už z doby před 3000 lety, kdy se používaly nádobky z bronzu, stříbra, z bambusu nebo zvířecích rohů. V současnosti baňkování získává publicitu zejména díky známým sportovcům využívajících tuto terapii.

————-

Po domluvě lze dohodnout mobilní masáž.